Sport

Fitness rack

Fitness racks, ook wel squat racks genaamd, zijn ontworpen voor het trainen met losse gewichten. Met losse gewichten, zoals een barbell, traint u op een intensieve manier uw spieren, wat de kracht- en spieropbouw optimaal bevordert. Vooral voor functional training zijn gewichtsoefeningen aan een power rack een nuttige aanvulling.

Het trainen aan een power rack of squat rack is op basis van de veelzijdigheid en grote effectiviteit zeer geliefd voor de krachttraining thuis, maar ook als uitrusting voor een fitnessruimte of sportschool.

Voordelen van een fitness rack

Een fitness rack heeft verschillende hoogteniveaus voor uw halterstangen en kan daarom voor veel krachtoefeningen worden gebruikt. Een power rack is tot op zekere hoogte een multifunctioneel krachtstation. In combinatie met een halterbank kan namelijk op verschillende manieren een uitgebreide krachttraining worden gemaakt.

Sommige power racks hebben ook een chin-up bar en een opslagplaats voor halterschijven. Vooral voor gevorderde krachtsporters en professionals is de aankoop van een power rack een goede beslissing. Sommige power racks beschikken bovendien over een optrekstang in het bovenste bereik of een steun voor halterschijven.

Fitness rack kopen bij Gorilla Sports

Met een power rack kan je de zwaarste compound-oefeningen uitvoeren op een veilige manier. Denk aan de squat, bench press, military press, shrugs en meer. Tijdens herhalingen heb je geen zorgen meer om de stang te laten vallen, want de stang wordt opgevangen door een ander stuk staal (safety bar of dwarsbalk) in plaats van door jezelf.

Als het niet lukt om een herhaling af te maken, hang je de stang hier in. Je hebt met deze rekken dus geen spotter nodig, zoals eigenlijk wel het geval is als je met een halterstang traint. In combinatie met halterstangen, gewichten en halterbanken verbeter jij je pr’s. Die extra vijf kg proberen om je record te verbeteren? Dat kan nu. Doordat een power cage veilig aanvoelt, krijg je meer zelfvertrouwen om zwaarder te trainen. En dus kan je je doelen in no-time behalen.