Veiligheid

Verstandig om geen tweedehands Maxi Cosi autostoel te kopen

Om de veiligheid van je kindje te waarborgen is het not done om voor een tweedehands autostoeltje te gaan. Je weet tenslotte niet hoe de vorige eigenaar met het autostoeltje om is gegaan en of het autostoeltje betrokken is geweest bij een ongeluk.

Is je budget beperkt? Er zijn veilige, betrouwbare en nieuwe autostoeltjes verkrijgbaar vanaf €39,-. En een Maxi Cosi autostoel kopen doe je natuurlijk altijd bij Babykoop.nl.

Maxi Cosi autostoel met Isofix

Voor veel baby autostoeltjes is een Isofix base verkrijgbaar. Deze base is een onderstel voor het autostoeltje dat je gemakkelijk permanent op de achterbank bevestigd.

Zo heb je voor het installeren van de autostoel geen gordels meer nodig, maar hoef je het autostoeltje alleen maar op de bijbehorende base vast te klikken. Een voorbeeld van een Isofix autostoeltje is de Maxi-Cosi Pebble.

Groot voordeel is dat je de bijpassende base, de zogenaamde Maxi-Cosi FamilyFix, ook kunt gebruiken voor het opvolgende autostoeltje: de Maxi-Cosi Pearl. Gemiddeld scoren Isofix autostoeltjes beter op veiligheid dan autostoeltjes zonder Isofix bevestiging. Dat komt omdat Isofix autostoeltjes rotsvast worden bevestigd aan de carrosserie van de auto.